Deel dit bericht op:

COVID-update 25-11-2020 – 13.15u

Geachte bewoners, beste familieleden en mantelzorgers.

Door de goede resultaten op de laatste Covid-19 test waaruit bleek dat er geen bijkomende personen, noch bewoners, noch personeel positief werden getest, hebben we besloten om de Covid-afdeling af te bouwen.

Vandaag zijn de laatste bewoners terug naar hun eigen kamer kunnen verhuizen. Zowel voor hen als voor het personeel was dit een grote inspanning. Een paar bewoners hebben nog een herstelperiode voor de boeg, maar voor de meeste is het grootste leed geleden. De meeste bewoners kunnen ook terug in hun bubbel samen in de living.

Conform de federale maatregelen blijft het bezoek echter voorlopig voor iedereen beperkt tot 1 vaste persoon per bewoner.

Ondertussen hebben we eveneens 50 Covid-19 sneltesten van de overheid ontvangen die we zullen gebruiken zodra er ook maar enig signaal wijst op een eventuele besmetting.

Donderdag 3 december voorzien we terug een volledige testing van bewoners en personeel die tot op heden negatief waren. Indien deze testing goed mee valt, gaan we bovenstaande maatregelen herevalueren.

Wij willen iedereen dan ook vragen om blijvend extra voorzichtig te zijn met je contacten en indien mogelijk gedurende de eerste twee weken zo weinig mogelijk op bezoek te komen.

In afwachting hiervan gelden voor alle bewoners voorlopig nog volgende maatregelen:

  • 1 vaste bezoeker , die zich voorziet van een chirurgisch mondmasker
  • OP AFSPRAAK, op weekdagen tussen 11.00-16.00u
  • Bezoek gaat door op de kamer
  • Zowel bezoek als bewoner draagt masker
  • Alle voorzorgsmaatregelen blijven toepassen.

De voordeur van het woonzorgcentrum blijft omwille van veiligheidsredenen nog altijd gesloten.

 

Bedankt voor jullie vertrouwen!

 

De directie

Scroll naar boven