Deel dit bericht op:

COVID-update 28-10-2020 – 12.00u AANPASSING BEZOEK

Geachte bewoners, beste familieleden en mantelzorgers.

Midden vorige week vertoonde één personeelslid  tekenen die konden wijzen op een besmetting met Covid-19. De collega werd getest en bleek inderdaad positief te zijn. Hierop werd de collega onmiddellijk van de werkvloer verwijderd en  werden na de incubatietijd  de nodige preventieve  testen uitgevoerd, zowel op bewoners als personeel. Alle resultaten van deze testen waren tot vandaag negatief.

Dat betekent dat iedereen, zowel bewoners, bezoek als personeel super alert moet zijn op eventuele symptomen en zich strikt moet houden aan de verschillende voorzorgsmaatregelen.

In WZC Den Akker willen we samen met de Stad Sint-Truiden niet wachten om een aantal maatregelen aan te passen aan de nieuwe situatie. Onderstaande regels zijn per direct van toepassing.

  • Bezoek wordt beperkt tot één persoon en één extra contact dat om de 14 dagen kan wisselen. Dit aantal kan in functie van toekomstige overheidscommunicatie steeds aangepast worden. Bezoek op de kamer blijft mogelijk, dit zowel op weekdagen als in het weekend, wel met verschillende uren. Op zaterdag , zondag en feestdagen is bezoek welkom tussen 13.30u en 16.30u.; op weekdagen is bezoek mogelijk tussen 11.00u en 16.00u.
  • We vragen om tijdelijk geen kinderen en jeugd (<18 jaar) op bezoek te laten komen. Indien mogelijk kan diegene die op bezoek komt tijdens zijn bezoek een virtueel bezoek organiseren met de thuisblijvers via social media (skype-zoom-teams-facetime-whatsapp etc…) . Overal  in het WZC beschikken we over WIFI.
  • Vermijd effectief fysiek contact en hou je mondmasker aan tijdens je bezoek, ook op de kamer van de bewoner.
  • Uiteraard vragen we nog steeds de algemene voorzorgsmaatregelen strikt na te leven, met name registratie, temperatuur meten, mondmasker aandoen, handen ontsmetten en afstand bewaren. Eenvoudige procedures en alle nodige materiaal ligt aan de balie klaar.
  • We doen een warme oproep om indien gewenst zeker met je familielid te gaan wandelen, maar vermijd minstens tijdelijk om je familielid mee naar huis te nemen of om naar een café of restaurant te gaan.

Zoals eerder gezegd hebben we op dit ogenblik weinig of geen uitval bij ons personeel. Er zijn echter reeds verschillende voorzieningen waar veel personeelsleden in quarantaine moeten gaan. Daarom willen we van de gelegenheid gebruik maken om aan eenieder te vragen wie bereid zou zijn om bij onvoorziene omstandigheden voor eenvoudige taken een handje te komen helpen in het woonzorgcentrum. Geïnteresseerden kunnen een seintje geven aan het onthaal, telefonisch  op 011/693939 of per e-mail op info@wzcdenakker.be

Bedankt voor jullie vertrouwen!

Scroll naar boven