Deel dit bericht op:

Goed nieuws, minder goed nieuws…

Beste bewoner, beste  familieleden,

Zoals je wellicht weet zijn we gisteren 19 januari ’21 gestart met de vaccinatie van al onze bewoners.   Alle bewoners hebben het vaccin goed verdragen, en dat betekent dat ze binnen 3 weken hun tweede dosis mogen verwachten.

Vandaag zijn alle medewerkers aan de beurt voor hun eerste vaccinatie.

Op dit ogenblik is onze voorziening dan ook volledig Corona-vrij. Dit alles betekent dat er stilaan licht aan het einde van de tunnel opduikt.

Helaas fungeert een woonzorgcentrum niet als een eiland in de maatschappij en moeten we sinds gisteren vaststellen dat de Britse variant van Covid-19 ook Sint-Truiden bereikt heeft.

Vermits we in het midden van de vaccinatieperiode zitten en een mogelijke uitbraak de tweede vaccinatieronde in het gedrang zou brengen, hebben de verschillende woonzorgcentra uit Sint-Truiden samen besloten om tijdelijk terug onze deuren te sluiten.

We weten dat we hiermee van jullie allen, zowel bewoners, familie en personeel  een grote opoffering vragen, maar we gaan het woonzorgcentrum geen dag langer afsluiten dan noodzakelijk.

Gezien de situatie willen echter  het voorzichtigheidsbeginsel laten zegevieren.

We schakelen dus noodgedwongen een stapje terug. Dat betekent dat de regeling met was/ophalen vuile kleding opnieuw van toepassing zal worden. Hiervoor zal iemand van de voorziening contact nemen met de contactpersoon van  onze bewoners.

Ook aan alle bewoners van de assistentiewoningen vragen we om de contacten zo veel mogelijk te beperken tot het strikt noodzakelijke en alle voorzorgsmaatregelen te blijven toepassen.

Alvast bedankt voor al jullie inspanningen.

Scroll naar boven