Deel dit bericht op:

Resultaten tweede covid-19 testing bewoners

Sinds 28 april zijn we in WZC Den Akker voorzichtig gestart met het terug samen brengen van onze bewoners in de verschillende livings, uiteraard met alle nodige voorzorgsmaatregelen. Dit hebben we gedaan na de gunstige resultaten van de eerste testing. Maandag 11 mei werden alle bewoners van WZC Den Akker voor de tweede keer getest op de aanwezigheid van het Corona-virus. Gisterenavond laat waren de resultaten beschikbaar. Niemand van onze bewoners testte Covid-positief. Dit willen we ook graag zo houden, voor jezelf, voor je familielid en ook voor het personeel.

Ik wil hier graag iedereen een dikke pluim voor geven, zowel onze bewoners, hun familie, het personeel en alle leidinggevenden. Dat betekent ook dat we maandag 18 mei zoals aangekondigd van start kunnen gaan met het bezoek van familie. Hiervoor werd ondertussen alles in gereedheid gebracht.
We geven graag de belangrijkste afspraken nog eens mee. Bezoek kan alleen na voorafgaande afspraak. Hiervoor werd reeds contact genomen met de bewoners en familie. Er kan voorlopig slechts één bezoeker per bewoner langskomen. Kom op het juiste uur en hou je aan de afspraken, zo loopt de planning en organisatie niet in het honderd. Het bezoek vindt plaats in het dagverzorgingscentrum De Boot, niet in het woonzorgcentrum. De toegang hiervan bevindt zich langs de Ziekerenweg. Je kan niet binnen komen langs de hoofdingang. Je kan parkeren op de brandweg langs het gebouw of in de Appelstraat. Onze medewerker vangt u normaal op het juiste tijdstip op aan de ingang van dagverzorgingscentrum de Boot. Wacht met respect voor social distancing buiten op de parking. Moest er iets zijn kan u aanbellen aan de parlofoon aan de ingang van de Boot. Je krijgt een proper stoffen mondmasker van bij ons voor je bezoek, aansluitend wordt dit door ons terug hygiënisch gewassen en ontsmet. Je dient je te registreren, je temperatuur te nemen en de handen te ontsmetten voor het bezoek kan door gaan. Je dient ook eerlijk door te geven of je gedurende de laatste 14 dagen ziek bent geweest of positief getest bent voor COVID-19. Tussen het bezoek en de bewoner staat een tafel met hierop een plexiglas wand. Fysiek contact blijft verboden in deze fase. Het is ook niet de bedoeling dat u iets mee brengt om aan de bewoner te geven. Volg hier de al bestaande regeling om spullen en/of was op de juiste dag, binnen de juiste uren aan de hoofdingang af te geven. De bewoners komen via de tent die op de parking staat naar het dagverzorgingscentrum. Gelieve deze dan ook vrij te houden voor de bewoners. Bewoners die zelf de laatste 14 dagen ziek zijn geweest, kunnen geen bezoek ontvangen tot zijn 14 dagen symptoom vrij zijn. Uiteraard wordt dit op voorhand gemeld. De bezoekruimte wordt na elk bezoek ontsmet. Je ontsmet terug de handen na het bezoek en laat het stoffen mondmasker achter op de juiste wijze. Let wel dat alle bovenstaande afspraken bij een eventuele outbreak van het virus te allen tijde kunnen gewijzigd worden. Uitzonderingen op bovenstaande (bv. bij een palliatieve situatie) kunnen door de directie in samenspraak met de CRA toegestaan worden.

Scroll naar boven