Deel dit bericht op:

Uitstel Bezoek

Op 15 april 2020 communiceerde premier Sophie Wilmès over de maatregelen in het kader van de Coronacrisis. Ze vermeldde onder meer dat er in de woonzorgcentra vanaf 20 april 2020 opnieuw bezoek zal toegelaten zijn onder bepaalde voorwaarden.
Later stuurde ze het bericht bij en sprak ze over “een mogelijkheid, geen verplichting”. Op donderdag 16 april 2020 kondigde Vlaams minister Beke dan aan dat het bezoekverbod voorlopig gehandhaafd blijft in de Vlaamse woonzorgcentra.

Het hele team van ons woonzorgcentrum was bijzonder verrast dat de overheid deze beslissing had genomen en vindt het jammer dat er zoveel verwarring is ontstaan. Zoals u de afgelopen weken in het nieuws kon horen, zijn er in veel Vlaamse woonzorgcentra besmettingen vastgesteld.

Wij deden in de afgelopen weken heel veel inspanningen om de verspreiding van het virus tegen te gaan en namen alle mogelijke maatregelen om te vermijden dat onze bewoners besmet geraken.

Alle cijfers en studies tonen aan dat het virus zéér besmettelijk is en wij dus de grootst mogelijke voorzorgen in acht moeten nemen. Het bezoekverbod in ons woonzorgcentrum blijft dus voorlopig van kracht. Dat is niet gemakkelijk.

Wij zijn er ons ten volle van bewust dat onze bewoners snakken naar contact met de buitenwereld. En ook dat de families ernaar uitkijken om terug op bezoek te kunnen komen. Maar nu primeert de bescherming van de gezondheid van al onze bewoners én medewerkers.
Wij moeten volhouden en mogen onze inspanningen van de afgelopen weken niet teniet doen.
Ondertussen proberen wij er alles aan te doen om het sociaal contact via andere manieren te realiseren.
Vanzelfsprekend zijn er uitzonderingen op het bezoekverbod voor bewoners in palliatieve situaties.

Het zorgteam maakt hiervoor de nodige afspraken samen met de coördinerende en raadgevende arts van het woonzorgcentrum.
Wij volgen de situatie op de voet en zullen pas terug bezoek toelaten wanneer de veiligheid van onze bewoners dat toelaat en wij de continuïteit van de zorgverlening kunnen waarborgen.
Wij leven samen met u op hoop. Dank voor uw begrip.

Scroll naar boven