Deel dit bericht op:

UPDATE CORONAMAATREGELEN 30/04/2021

Op basis van een nieuw advies van de GEMS besliste de Taskforce COVID-19 Zorg vandaag om in een tweede fase vanaf zaterdag 8 mei 2021 weer meer bezoek in de woonzorgcentra mogelijk te maken.

Vanaf zaterdag 8 mei:

  • kunnen bewoners twee knuffelcontacten op bezoek krijgen, die om de twee weken kunnen wisselen, en die bovendien samen op bezoek kunnen komen als ze tot hetzelfde huishouden behoren. Ook omgekeerd kan de bewoner bij die knuffelcontacten binnenshuis op bezoek gaan. Het bezoek draagt zoals steeds een chirurgisch mondmasker en komt op bezoek tijdens de bezoekuren. Het bezoek gaat door op de kamer.
  • mogen bewoners daarbovenop nog andere bezoekers ontvangen die een chirurgisch mondneusmasker dragen en de afstandsregels respecteren. Er worden maximum 2 bezoekers tegelijkertijd toegestaan. Vanaf dan is het ook mogelijk dat kinderen op bezoek komen. De regel blijft wel gelden: maximaal 2 volwassenen en 1 kind tegelijk.
  • mogen bewoners en bezoekers elkaar buiten ontmoeten met tien mensen tegelijk, ook buiten het WZC, zoals in de rest van de samenleving;
  • kan de cafetaria opnieuw opengaan als ontmoetingsruimte voor bewoners(ook voor bewoners van de assistentiewoningen) én hun bezoekers, maar niet voor externen. De cafetaria zal open zijn op woensdag, vrijdag en zondag van 14u tot 16u30u.
  • hebben de bewoners en hun bezoek van afdeling De Spaanse Brug de mogelijkheid om gebruik te maken van het terras aan afdeling De Vesten, de bewoners en familie van afdeling De Rode Engel kunnen gebruik maken van het terras aan De Bink. De bewoners en familie van De Bogaard kunnen gebruik maken van het terras in De Appelman.
Scroll naar boven