Deel dit bericht op:

Verstrengde maatregelen vanaf 27/07/2020

Door gezamenlijke inspanningen zijn we er tot nu in geslaagd om de schade mbt Covid-19 pandemie te beperken binnen onze voorziening.
In onze voorziening zijn er ook op dit ogenblik geen mensen met Covid-19.
We moeten echter vaststellen dat de aandacht voor de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen de laatste week verslapt.
Verschillende personeelsleden geven aan dat ze het gevoel hebben dat ze precies als politieagent moeten optreden.
Dat zien we niet als onze taak.
In huis hebben we een cultuur om elkaar bij te sturen als je ziet dat iemand onbewust zondigt tegen de voorzorgsmaatregelen.
Zowel diegene die het opmerkt en signaleert als diegene die de opmerking krijgt moet dit kunnen aanvaarden en ervaren als elkaar versterken.
Wij willen dit ook met jullie doen.

Meestal worden de maatregelen goed nageleefd bij aankomst in de hal, maar eens op de kamer worden geregeld de afspraken geschonden.

We herhalen daarom nogmaals de door iedereen na te leven eenvoudige voorzorgsmaatregelen gedurende het weekend van 25-26/7/2020:

 • Bij aankomst vragen we je te registreren en wordt de temperatuur genomen. Indien je je ziek voelt, wat hoest of temperatuur maakt (>37,5 °C), blijf je uiteraard beter thuis.
 • Je ontsmet de handen. Overal in huis staat er voldoende handgel.
 • Na registratie loop je rechtstreeks door naar de kamer van je familielid zonder te blijven hangen in de living.
 • Iedereen draagt overal een mondmasker, ook op de kamer van de bewoner. Het mondmasker bedekt zowel de mond als de neus. Indien je moet hoesten of niezen, doe je dit in je elleboogplooi
 • Uiteraard geef je elkaar geen hand, geen kus of geen knuffel.
 • Iedereen bewaart de noodzakelijke afstand (>1,5 meter)

Het meenemen van bewoner kan dit weekend nog maar onder de strikte voorwaarde dat dit op een veilige manier gebeurt, nl. naar een thuissituatie, in een kleine bubbel, met mondmasker, met social distancing en ook hier vermijden van lichamelijk contact. Wij rekenen op de  burgerzin van  de familie om het in het weekend op vrijwillige basis al veiliger te laten verlopen.

 

 Vanaf maandag 27/7/2020

De taskforce Covid-19 heeft in zijn update van 23/7/2020 terug (tijdelijk) verstrengde maatregelen afgekondigd.  Dit betekent dat we vanaf maandag 27/7/2020 samen moeten terug schakelen.

 • Bezoek zal enkel terug kunnen na afspraak. We behouden zo veel als mogelijk het schema zoals dit voordien gehanteerd werd.  De algemene voorzorgsmaatregelen blijven uiteraard van kracht. Bezoek dat vandaag (24/7), zaterdag of zondag komt zal onmiddellijk een afspraak kunnen vastleggen. Bij voorkeur houden we het voordien geldende schema aan. Bezoek dat nog geen afspraak heeft, zal door ons zelf telefonisch gecontacteerd worden.
 • Bezoek zal terug met twee vaste personen dienen te gebeuren.
 • Bezoek zal terug plaats vinden in de daartoe verluchte voorbehouden lokalen en niet langer op de kamer van de bewoner.
 • Was van bewoner zal twee keer per week kunnen afgehaald worden en gebracht worden volgens  het voordien geldende schema telkens tussen 8.00u en 16.00u
  • Maandag en donderdag:   voor Appelman, Bink, Vesten
  • Dinsdag en vrijdag: voor Bogaard, Rode Engel en Spaanse Brug
 • Voor uitzonderlijke externe afspraken vragen we om vooraf contact te nemen met de hoofdverpleegkundige.
 • Tijdelijk vragen we ook om je familie niet meer mee naar huis te nemen.

 

Wij doen dit alles voor de veiligheid van uw familielid, u zelf alsook het personeel.

Laat ons samen proberen er het beste van te maken!

 

Alvast bedankt

 

Scroll naar boven