Deel dit bericht op:

CORONA-update 5 juni 2020

Nu er in de media veel nieuws is over het versoepelen van de maatregelen – scholen gaan terug open, horeca mag opnieuw starten, … – willen we toch enkele afspraken opnieuw herhalen. We kunnen ook meedelen dat er op het ogenblik geen bewoners of personeel met tekens van Corona zijn, wat betekent dat ook wij beperkt enkele regels kunnen versoepelen.

De bewoners komen nog altijd in hun bubbel samen in de leefruimte. Omdat we willen bewaken dat de afstand van 1,5 meter zo goed mogelijk gehandhaafd blijft, is dit nog niet met de volledige afdeling maar om de andere dag één gang. Tussen de maaltijden door mogen alle bewoners natuurlijk uit hun kamer komen. De zetels en stoelen in de leefruimtes zijn zo geplaatst dat er steeds voldoende afstand is. Met de mensen terug in de leefruimte organiseren we waar mogelijk ook andere activiteiten.
Nieuwe bewoners (of na opname in het ziekenhuis) worden getest voor ze naar het woonzorgcentrum komen. Bij een negatief resultaat moeten zij geen 14 dagen meer in isolatie. We blijven natuurlijk bij deze opnames, alsook bij alle andere bewoners en personeel steeds waakzaam voor eventuele ziekteverschijnselen zodat er bij de eerste tekens dadelijk kan worden ingegrepen. In deze situatie is een tijdelijk isolatie natuurlijk wel nodig. Na zo’n vaststelling wordt er ook binnen het woonzorgcentrum aan contactonderzoek gedaan. De overheid legt deze verantwoordelijkheid bij het woonzorgcentrum bijgestaan de coördinerende en raadgevende arts (CRA). Alle hoog- en laag-risicocontacten worden opgelijst en de gepaste maatregels worden toegepast: testing, isolatie, verhoogde waakzaamheid, …
Nu we bewoners na een opname of na raadpleging niet meer in kamerisolatie houden, vragen we natuurlijk dat het transport ook zo veilig mogelijk gebeurt.
Als je als familielid voor het transport zorgt vragen we dan ook volgende afspraken te volgen:

  • Bij het binnenkomen in het woonzorgcentrum moet je je registreren, je temperatuur nemen en handhygiëne toepassen.
  • Hou afstand tot elkaar. De bewoner zit achteraan. Begeleider en bewoner hebben beiden een mondmasker aan.
  • Een knuffel of een zoen zijn nog niet mogelijk.
  • De bewoner gaat rechtstreeks naar zijn afspraak en komt rechtstreeks terug naar hier zonder tussenstops.

Indien wij merken dat de regels niet gevolgd worden, zal de bewoner in isolatie moeten en zal begeleiding door familie niet meer mogelijk zijn. Wij rekenen dan ook op ieders zin voor verantwoordelijkheid!

Scroll naar boven