Deel dit bericht op:

COVID-update 16-10-2020 – 12.00u

Geachte bewoners, beste familieleden en mantelzorgers.

Op dit ogenblik hebben we in WZC Den Akker geen personen met een gekende Covid-19 besmetting. Dit is alleen mogelijk geweest dankzij de inzet van éénieder, zowel bewoners, bezoek als personeel. We zouden dit uiteraard graag zo houden.

We stampen echter een open deur in als we zeggen dat de Corona-pandemie overal  terug aan een opgang bezig is.

Vandaag kijken we met enige ongerustheid uit naar de publicatie van de nieuwe cijfers, alsook naar de aankondiging van nieuwe maatregelen door de federale overheid die waarschijnlijk maandag 19 oktober zullen ingaan.

In WZC Den Akker willen we niet wachten om een aantal maatregelen aan te passen aan de nieuwe situatie. Indien nodig zullen we die volgende week nogmaals aanpassen.

  • Beperk het aantal verschillende personen die op bezoek komen. Iedereen werd/wordt hiervoor telefonisch gecontacteerd. Dit aantal kan in functie van toekomstige overheidscommunicatie steeds aangepast worden.
  • Beperk je bezoek tot maximum 2 personen gedurende 1 uur.
  • We vragen om tijdelijk geen kinderen en jeugd (<18 jaar) op bezoek te laten komen. Indien mogelijk kan diegene die op bezoek komt tijdens zijn bezoek een virtueel bezoek organiseren met de thuisblijvers via social media (skype-zoom-teams-facetime-whatsapp etc…) . Overal  in het WZC beschikken we over WIFI.
  • Vermijd effectief fysiek contact en hou je mondmasker aan tijdens je bezoek, ook op de kamer van de bewoner
  • Uiteraard vragen we nog steeds de algemene voorzorgsmaatregelen strikt na te leven, met name registratie, temperatuur meten, mondmasker aandoen, handen ontsmetten en afstand bewaren. Eenvoudige procedures en alle nodige materiaal ligt aan de balie klaar.
  • We doen een warme oproep om indien gewenst zeker met je familielid te gaan wandelen, maar vermijd minstens tijdelijk om je familielid mee naar huis te nemen of om naar een café of restaurant te gaan.
  • Uitzonderingen kunnen steeds met de hoofdverpleging besproken worden.

Zoals eerder gezegd hebben we op dit ogenblik weinig of geen uitval bij ons personeel. Er zijn echter reeds verschillende voorzieningen waar veel personeelsleden in quarantaine moeten gaan. Daarom willen we van de gelegenheid gebruik maken om aan eenieder te vragen wie bereid zou zijn om bij onvoorziene omstandigheden voor eenvoudige taken een handje te komen helpen in het woonzorgcentrum. Geïnteresseerden kunnen een seintje geven aan het onthaal, telefonisch  op 011/693939 of per e-mail op info@wzcdenakker.be

Bedankt voor jullie vertrouwen!

Scroll naar boven